Feladatod van

Te, ó Seregek Ura, Izráel Istene, ezt a kijelentést adtad szolgádnak: Megépítem házadat! Ezért volt bátorsága szolgádnak, hogy ilyen imádsággal imádkozzék hozzád. (2 SÁMUEL 7:27)

Isten néha szól hozzánk, és “ima feladatot” ad nekünk. Dávid király hitte, hogy azt a megbízatást kapta, építsen házat Istennek, és elkötelezetten imádkozott érte, míg meg nem valósult. Sok emberért és helyzetért csak egyszer imádkozom, és ennyi az egész. Azt is hiszem azonban, hogy Isten szól hozzánk, és ránk bíz embereket, hogy addig imádkozzunk értük, míg be nem fejezi azt, amit értük vagy bennük cselekedni akar. Van olyan ember, akiért szó szerint már huszonöt éve imádkozom, és imádkozni is fogok, míg meg nem halok, vagy Isten feloldoz ez alól, vagy az illető hal meg, vagy megtörténik, aminek végbe kell mennie. Van, amikor úgy érzem már belefáradtam, hogy ezért az emberért imádkozzam, de nem számít, mit érzek, akkor is imádkozom. tudom, hogy Istentől kaptam ezt a megbízatást, és nem fogom feladni! Hiszem, hogy Isten felhasználja az imáimat segítségül az illető sorsának alakulásában.

Vannak idők, mikor úgy érzem jobban “kellene” imádkoznom valakiért, de mindegy mit érzek, egyszerűen nem jut eszembe, mikor imádkozom. Van olyan is, hogy próbálok imádkozni, de nincs bennem égő vágy, vagy nincs sok mondanivalóm, és még amit mondok, az is száraz és élettelen.

Ha Isten szól hozzád és megbíz azzal, hogy imádkozz valakiért vagy valamiért, nem kell “próbálkoznod”, hogy tüzesen imádkozz érte; ott lesz a szívedben és a gondolataidban, könnyedén imádkozol érte. Még talán azon kapod magad, hogy akkor is önkéntelenül imádkozol értük, mikor nem is tervezted. Mikor valaki ott van a szívedben vagy az elmédben, hidd el, hogy Isten szól hozzád, és imádkozz!


Isten szava ma hozzád: Nem tudsz mindent megtenni és ráadásul jól megtenni, ezért találd meg, mi a feladatod és menj be Isten nyugalmába!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon