Isten béke által vezet

Isten béke által vezet

Maga a békesség Ura adjon nektek mindig, minden körülmények között békességet. Az Úr legyen mindnyájatokkal! 2 Thessz. 3:16

Az emberek gyakran tesznek olyan dolgokat, amelyekkel kapcsolatban nincs békességük, és aztán csodálkoznak, hogy miért van nagy zűrzavar az életükben. Ha követjük Isten Igéjét, és hálásak vagyunk az Ő útmutatásáért és vezetéséért, áldott és békés életet fogunk élni. A Biblia figyelmeztet minket, hogy zűrzavarban fogunk élni, ha a saját akaratunkat követjük, és a saját utunkon járunk (lásd 5Móz. 28:15-33).

Túl gyakran hallom, hogy az emberek ilyeneket mondanak:
• “Tudom, hogy nem kéne ezt tennem, de . . .”
• “Tudom, hogy nem kéne ezt megvennem, de . . .”
• “Talán nem kéne ezt mondanom, de . . .”

Ezek a szavak egy mély, belső kellemetlen érzést tükröznek, hogy “tudják”: amit tesznek, nem helyes vagy jó nekik, de nem akarják átadni akaratukat Isten vezetésének.

Hála Istennek, amikor ezt a békétlenséget érezzük, dönthetünk úgy, hogy elengedjük a terveinket, és alávetjük inkább magunkat Isten jó tervének az életünkre vonatkozóan.


Hálaadó ima

Köszönöm neked, Atyám, hogy békességben vezetsz engem. Segíts, hogy érzékeny legyek a Te Szellemed vezetésére, hiszen Te szabod meg életem irányát. Köszönöm a békét, amely abból a tudatból fakad, hogy Te irányítasz, és jó terved van a számomra.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon