Isten legyen az egyetlen

Isten legyen az egyetlen

Egy dolgot kérek az Úrtól, azért esedezem, hogy az Úr házában lakhassam egész életemben.” Zsolt 27:4

Nem kéne, hogy az élet túl bonyolult legyen. Jézus nem azért halt meg, hogy bonyolult, frusztrált, nyomasztó életet éljünk. A Jn 10:10 azt mondja, hogy azért halt meg, hogy életünk legyen, és élvezzük azt. Az a pillanat, amikor minden bonyolulttá válik, elrabolja az örömöt. Meg kell tanulnunk, hogy ne idegeskedjünk mindenen, és ne éljünk ennyire túlterhelt életet.

Az ezzel ellentétes életvitel az egyszerűség. Az egyszerűség azt jelenti „egyfajta, egy dologból álló, nem kevert”. Isten megtanított engem egyszerűbben élni. Megmutatta, hogy ennek egyetlen lehetséges módja van, ha kizárólag egy dologról szól az életünk.

És Ő azt szeretné, ha csak Róla szólna. Azt mondja az Igében, hogy nem örökölhetjük Isten királyságát, ha nem jövünk olyan egyszerűen hozzá, mint egy kisgyermek, csak ennyit mondva: „Hiszek”.

Ez talán túl egyszerűen hangzik és lehet, hogy szeretnéd kicsit bonyolítani, de ne tedd! Isten terve egyszerű számodra. Lehet, hogy érthetetlen az elmédnek, de Istenben nincs semmi bonyolult, és nem szeretné, ha te bonyolulttá tennéd. Gyere ma hozzá, és mondd azt neki: „Hiszek”. Legyen Ő az egyetlen, amiről az életed szól!

Ima:

Istenem, Benned bízok. Nem akarom bonyolult dolgokkal terhelni az életem, ezért mától az egyszerű életet keresem, és Te leszel az egyetlen dolog, ami fontos. Vezess a te egyszerű terved szerint.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon