A tartozás ki van fizetve

A tartozás ki van fizetve

„Senkinek se tartozzatok semmivel, csak azzal, hogy egymást szeressétek…” Róm 13:8

Fontos, hogy megértsük, hogy az anyagi területen folytatott harc valójában szellemi harc. Az ellenség megkísért, hogy többet költsünk, mint amennyit megengedhetünk magunknak, hogy nyomás alatt tudjon tartani minket, és eltérítsen attól, hogy Istennel járjunk.

Nem veszíthetjük szem elől azt a célt, hogy élvezzük az életet, amiért Jézus meghalt – ez pedig az igazság, békesség és Szent Szellemben való öröm. Ha azonban anyagi tartozások nyomása és terhe alatt vagyunk, akkor nem tudjuk ezt megtenni.

Lehet tartozások nélkül élni, ha bibliai alapelveket követünk az anyagiak területén. A férjem Dave azt mondja, hogyha megtanulunk a határainkon, a jövedelmünkön belül élni, akkor Isten megáld minket, kiszélesednek a határaink, és többet kapunk. Luk 19:17 azt mondja, hogy kedves Istennek, amikor hűségesek és megbízhatóak vagyunk a kis dolgokban. Ha így teszünk, nagyobb dolgokat bíz ránk.

Ezért ne ess abba a csapdába, hogy „nagyobb lábon” próbálsz élni annál, mint amit Isten rád bízott. Maradj a határaidon belül, ne verd magad adósságba… és figyeld meg, ahogy Isten kitágítja a határaidat.

Ima:

Istenem, szeretném megnyerni a csatát az anyagiak felett, ezért ellenállok annak, hogy adóságokba verjem magam. Nem engedek a kísértésnek, hogy elköltsem azt, amim nincs. Inkább hűséges leszek az általad adott határokon belül.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon