Ideje változni!

Mi pedig, miközben fedetlen arccal, mint egy tükörben szemléljük az Úr dicsőségét mindnyájan, ugyanarra a képre formálódunk át az Úr Lelke által dicsőségről dicsőségre. (2 Kor. 3,18.)

A mai igevers arra tanít minket, hogy Isten Igéjének és Isten szelle- mének is munkálkodnia kell az életünkben ahhoz, hogy megtapasz- taljuk azokat a változásokat, amiket Isten el akar hozni az életünkbe. Mindenkinek változásra van szüksége, aki Krisztushoz jön. Biz- tosan nem akarunk ugyanazok maradni, mint mielőtt megismertük Őt, ugye? Vágyhatunk a változásra, sőt, kell is vágynunk rá, de azt is fel kell ismernünk, hogy önmagunktól nem tudunk változni. tel- jesen a szent szellem erejére kell hagyatkoznunk, aki beszél nekünk a szükséges változásokról, és el is hozza azokat az életünkbe. Hívő- ként együtt kell működnünk Isten bennünk zajló munkájával, de arra is emlékeznünk kell, hogy Ő az, aki a változást véghezviszi. sokszor fog szólni hozzánk a változásokról, melyeket végre akar hajtani az életünkben, szóval érzékenyen kell tartanunk a szívünket a Hangjára, hogy készségesen együttműködhessünk Vele a folya- matban, ahogy “dicsőségről dicsőségre” átváltoztat minket.

Miközben Isten munkálkodik az életünkben, többek között úgy jelez felénk, hogy kényelmetlenül érezzük magunkat szellemünk- ben, mikor olyasmit csinálunk, ami elszomorítja Őt. Mikor a szent szellem változtatni akar bennünk valamit, vagy a viselkedésünkön akar igazítani, annyit kell tennünk, hogy megadjuk magunkat neki, és így tovább munkálkodhat. Csak annyit mondj, “A te akaratod le- gyen meg Uram, ne az enyém.”


Isten szava ma hozzád: Támaszkodj a Szent Szellemre, Ő elhozza majd a szükséges változásokat az életedbe!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon