Isten imái

Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival Magasabbak az én utaim a ti utaitoknál, és az én gondolataim a ti gondolataitoknál. (Ézs. 55,9.)

Az egyik ok, ami miatt szerintem időnként hiányérzetünk van
imádkozás közben, vagy azt érezzük, hogy még “nem végeztünk”
egy témával, az az, hogy túl sok időt töltünk azzal, hogy a mi
imánkat mondjuk. Azonban van jobb, magasabb rendű és hatékonyabb módszer: imádkozzuk Isten imáit. Hogy őszinte legyek, ha a saját imámat mondom, imádkozhatok valamiért tizenöt percig is és mégis hiányérzetem van, ha azonban a szent szellem vezet, és Isten imáját mondom, lehet, hogy csak két mondat hangzik el, de teljes megelégedés tölt el.

Azt tapasztalom, hogy mikor a szellem vezet imádkozás közben,
imáim általában egyszerűbbek és rövidebbek, mint amilyeneket magamtól mondanék. Közvetlenek, egyenesek és lényegretörőek. Elégedettséget érzek, hogy a feladatot teljesítettem, mikor Isten szerint imádkozom és nem a saját fejem után. Mikor csak magunktól imádkozunk, imáink gyakran csak a testi dolgokra és körülményekre fókuszálnak, ha azobban Isten vezet, olyan örökkévaló dolgokért imádkozunk, mint például a gondolataink és a motivációink tisztasága, és az Istennel való mélyebb kapcsolat. Kérd Istent, hogy tanítsa meg, hogy miképpen imádkozd az Ő imáit a sajátjaid helyett, és sokkal jobban fogod élvezni az imádkozást is.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Isten imáit imádkozd, ne a saját imáidat!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon