Isten megáldja az engedelmességet

Isten megáldja az engedelmességet

Most azért, ha engedelmesen hallgattok szavamra, és megtartjátok szövetségemet, akkor ti lesztek az én tulajdonom valamennyi nép közül, bár enyém az egész föld. —2 Móz. 19:5

Isten kegyelme és ereje elérhető számunkra, hogy használjuk. Isten képessé tesz erre, illetve nekünk adja a Szent Szellem kenetét, hogy megtegyük, amit Ő kér tőlünk. Van, hogy egy másik irányba ösztökél minket, mi azonban mégis kitartunk az eredeti tervünk mellett. Ha olyasmit teszünk, ami nem Isten terve, akkor Neki nem kötelessége, hogy megadja hozzá nekünk az energiát. Ilyenkor a saját erőnkből működünk a Szent Szellem vezetése helyett. Aztán persze frusztráltak, stresszesek, kiégettek leszünk, elveszítjük az önkontrollt, egyszerűen azért, mert figyelmen kívül hagytuk a Szellem ösztökélését.

Sokan stresszesek és kiégnek amiatt, hogy a saját fejük után mennek Isten útja helyett. Stresszes helyzetekbe kerülnek amiatt, mert más irányba mentek, mint amerre Isten vezette volna őket. Aztán kiégnek az engedetlenség közepén és küszködve fejezik be, amit Isten iránymutatása ellenére megcsináltak, s közben végig könyörögnek, hogy Isten áldja meg őket.

Szerencsére Isten könyörületes, és segít nekünk a hibáink közepette is. Ahhoz azonban nem fog erőt és energiát adni, hogy engedetlenek legyünk. Sok stresszes helyzetet elkerülhetünk egyszerűen azáltal, hogy mindig engedelmesen követjük a Szent Szellem jelzéseit.

A több engedelmesség mindig kevesebb stresszt jelent!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon