Kegyelem – Isten ereje ajándékba

Kegyelem - Isten ereje ajándékba

„…Istentől kapott hit mértéke szerint” —Róm 12:3

Valószínűleg jó ideje rájöttél már, hogy az életben kevés olyan nap van, amikor minden pontosan a terveink szerint történik. Hálásak lehetünk, mert Isten soha nem helyez minket úgy egy helyzetbe, hogy ne adna képességet arra, hogy örömmel tudjuk megélni azt.

Hiszem, hogy Isten minden helyzetben megajándékoz minket az Ő különleges kegyelmével. Én a következőképpen értelmezem a kegyelmet: „Istentől jövő erő, ami segít, hogy megtegyünk bármit, amit tennünk kell.” Ezt az erőt akár most is megkaphatod, de el kell fogadnod, és ez csak hit által lehetséges.

Róma 12:3 azt mondja, hogy az Istentől kapott hit mértéke szerint.

Tedd fel most magadnak azt a kérdést: Mihez kezdek a hitemmel? Önmagamban hiszek, vagy másokban, vagy a körülményeimben? Így nem kegyelemben fogsz élni, hanem az erőfeszítésed és munkád által. Ez azonban nem vezet majd eredményre!

De amikor szabaddá teszed a hitedet és bízol Istenben, hogy Ő meg tudja tenni azt is, amire te nem vagy képes, akkor igazán Istenbe veted a hitedet. Ilyenkor a kegyelem-Isten ereje- a hit által  képessé tesz, hogy olyan dolgokat is megtegyél, ami téged és másokat is csodálattal tölt el.

Íme a hosszabb meghatározásom a kegyelemre: „Isten ereje, amit ajándékba ad -vagyis nekünk nem kerül másba csak, hogy Istenben higgyünk–   és ami képessé tesz könnyedén megtenni mindazt, amit magunktól semmilyen küzdelmek és erőfeszítések árán sem tudnánk megtenni.”

Vesd a hitedet Istenbe! Meg akar ajándékozni ma a kegyelmével.


Ima

Istenem, tudom, hogy nem mindig az elképzeléseim szerint alakul az életem, de Benned bízok. Hittel elfogadom a kegyelmedet -az erőt, amit ajándékba adsz, hogy átmehessek minden helyzeten, amivel szembenézek a mai nap folyamán.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon