Kinek van igaza?

Kinek van igaza?

ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem. Ézs. 55:11

A véleményekben az a nagyon érdekes, hogy mindnyájunké más és más. Jogod van a véleményedhez, de ez nem jelenti azt, hogy mindig meg kell osztanod másokkal. Az emberek legtöbbször nem kíváncsiak a véleményünkre; és ha mégis megkérdezik, akkor is azt remélik, hogy az egyezik az övékkel. A bölcsesség tudja, mikor kell hallgatni, és mikor kell beszélni.

Nemcsak abban kell bölcsnek lennünk, hogy mennyire szabadon mondjuk el a véleményünket, hanem abban is, hogy ne engedjük, hogy csak azért tegyünk magunkévá egy népszerű nézőpontot, mert felkapott. Hála Istennek, Isten odaadta nekünk az Ő igazságait, amelyek formálhatják és alakíthatják a véleményünket. Ha úgy döntünk, hogy gondolkodásunkat és véleményünket Isten változatlan Igéjére alapozzuk, akkor nem számít, mit mond a környezeted, vagy mi tűnik éppen népszerűnek; Isten meg fog jutalmazni téged, mert az Ő Igéje soha nem tér vissza üresen.


Hálaadó ima

Köszönöm Neked, Atyám, Isten ihletett Igéjét, amely igazságot ad nekem, amelyre gondolataimat, gondolkodásmódomat és véleményemet alapozhatom. Segíts, hogy felismerjem a különbséget aközött, ami éppen népszerű, és aközött, ami igaz és változatlan. Segíts nekem bölcs és bátorító véleményeket kialakítani.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon