Légy bátor!

Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk. —Zsid. 4:16

Amikor te és én imádkozunk, hívőként kell Istenhez fordulnunk, nem pedig koldusként. Ne feledjük, a Zsidókhoz írt levél 4:16 szerint bátran járulhatunk a trónushoz: nem koldus módjára, hanem bátran; nem harciasan, hanem bátran, bizalommal.

Ügyeljünk arra, hogy megőrizzük az egyensúlyt. Maradjunk tisztelettudóak, de legyünk bátrak. Közeledj Istenhez bizalommal. Hidd el, hogy örül az imáidnak, és kész meghallgatni minden olyan kérést, amely összhangban van az Ő akaratával.

Hívőként ismernünk kell Isten Igéjét, amely az Ő akarata. Minél többet tanulmányozzuk Isten Igéjét, annál magabiztosabbak leszünk a kéréseinkben.

Ha te és én bátran Isten kegyelmének trónja elé járulunk, és hitben kérünk az Ő Igéje szerint, és az Ő Fiának, Jézus Krisztusnak a nevében, akkor tudhatjuk, hogy meglesz, amit kérünk Tőle. Nem azért, mert tökéletesek vagy méltók vagyunk önmagunkban, vagy mert Isten tartozik nekünk valamivel, hanem azért, mert szeret minket, és meg akarja adni nekünk, amire szükségünk van az életben.


Jézus dicsőséges örökséget vásárolt számunkra vére által. Örököstársaiként bátran imádkozhatunk.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon