A szellemi érettség igazi próbája

A szellemi érettség igazi próbája

„Mert Krisztus Jézusban nem számít sem a körülmetélkedés, sem a körülmetéletlenség, csak a szeretet által munkálkodó hit.” Gal 5:6

Isten minden másnál jobban vágyik arra, hogy igazi, tiszta, buzgó szeretettel szeressük Őt és az embereket. Ha csak egy dolgot valósíthatnánk meg az életben, az a mások szeretete kéne, hogy legyen.

Sokan úgy gondolják, hogy a szellemi érettség első számú jele az erős hit. Szerintem azonban, a szellemi érettség igazi próbája, ha szeretetben járunk, és ez a hitünkre is pozitív hatással lesz.

A Biblia azt tanítja, hogy a hit, a szeretet által működik. Galata 5:6 azt mondja, hogy ami igazán számít az a szeretet által aktivált, kifejezett, cselekvő hit. A szeretet nem csak az, amit mondunk, nem egy teória, hanem cselekedet.

Ha szeretet nélkül próbálunk hitben járni, az olyan, mint egy elem nélküli zseblámpa. Folyamatosan feltöltve kell tartani a szeretet akkumulátorunkat, különben a hitünk nem fog működni. Szerintem a keresztények akkor kerülnek bajba, amikor nem törekszenek arra, hogy Isten szeretetében járjanak, pedig ez a hitük és az Istennel való kapcsolatuknak életet adó része.

Törekedj a szeretettel teljes életre, és meglátod, hogy a hited növekedni kezd, és megerősödik. Amikor Isten szeretete lesz az első, minden más követni fogja.

Ima:

Istenem tudom, hogy a hitem hasztalan szeretet nélkül. Segíts, hogy szeretet túláradjon az életemben. Add, hogy el tudjam fogadni a szeretetedet és átadhassam másoknak.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon