Növekedni kell a türelemben

Növekedni kell a türelemben

Az állhatatosság pedig tegye tökéletessé a cselekedetet, hogy tökéletesek és hibátlanok legyetek, minden fogyatkozás nélkül. Jak 1:4

Amikor azt mondjuk Istennek, hogy „változtass meg!”, tisztában kell lennünk azzal, hogy mit kérünk. Ezek a változások ugyanis nem egyik napról a másikra történnek. Isten a változás folyamatában  kihívások által biztosít lehetőséget számunkra, hogy növekedjünk.

Jakab levelének első fejezete elmondja milyen fontos a türelem, amikor ellenállásba ütközünk. A türelem a Szellem gyümölcse, ami csak próba alatt növekszik, és erre szükségünk van. A Szentírás azt mondja, hogy amikor már birtokában vagyunk ennek, akkor tökéletesek vagyunk, és semmi hiányosságunk nincs.

Ha valóban győztes keresztények szeretnénk lenni, akik Istent szolgálják, és változást hoznak a világba, akkor át kell mennünk néhány kihívást jelentő helyzeten. Az ördög minden alkalommal, amikor lehetősége nyílik rá, megpróbál majd elbátortalanítani minket, de Isten nagyobb, mint az ellenség, és képes győztesen keresztülvinni bármilyen kihíváson.

Ezért ma adj engedélyt Istennek, hogy dolgozzon benned a nehéz időszakokban is. Ahogy a türelem egyre növekszik és fejlődik benned, megtapasztalod a győzedelmes életet.

Ima:

Uram, szeretném, ha megváltoztatnál. Tudom, hogy ez azt jelenti, hogy kihívásokon kell átmennem. Add az erődet, hogy végig tudjam csinálni, és állhatatos legyek a nehézségek ideje alatt, hogy türelmessé és éretté váljak Krisztusban.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon