Törekedj a szent életre

Törekedj a szent életre

 „Hanem – mivel Ő, a Szent hívott el titeket – magatok is szentek legyetek egész magatartásotokban.” 1Pét 1:15

Azt gondolom óvatosabbnak kéne lennünk és jobban kéne figyelnünk arra, hogyan élünk. Nem szó szoros értelmében, annyira óvatosnak, hogy félelemben éljünk, hanem a szó pozitív értelmében.

Ha ugyanis nem vagyunk elég óvatosak, hogy kivel barátkozunk, milyen tévé műsorokat vagy filmeket nézünk, milyen könyveket olvasunk, milyen zenét hallgatunk, hogyan költjük a pénzünket, mivel töltjük az időnket, akkor hiábavaló életet élhetünk.

Keresztényként törekednünk kell a szentségre, és fel kell ismernünk, hogy megszenteltettünk, ami azt jelenti, hogy Isten céljaira lettünk elkülönítve. Abban a pillanatban, ahogy elfogadjuk Krisztust, mint Megváltónkat, megszenteltetünk a Szent Szellem által, és az Isten által kijelölt célra leszünk elkülönítve. Ha azonban nem töltjük be a célunkat, vagy nem törekszünk erre a célra, üresnek és frusztráltnak fogjuk érezni magunkat.

Ezért bíztatlak, hogy törekedj a szentségre, mint célra. Amikor kihívást jelentő helyzetekkel kerülsz szembe, válaszd a szentség útját, amit Ő eléd helyezett.

Ima:

Jézus, segíts nekem, hogy tisztán lássam mindazt, ami eltérít a szent élettől. A Te vezetéseddel óvatosan szeretnék élni, követve a szentség ösvényét.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon