Tanácsot adsz Istennek vagy bízol Benne?

Tanácsot adsz Istennek vagy bízol Benne?

Ugyan “ki értette meg az Úr szándékát, vagy ki lett az ő tanácsadójává? —Róm. 11:34

Az élet sokkal könnyebb lenne, ha abban a felismerésben élnénk, hogy Isten okosabb nálunk. Nem számít, hogy te vagy én mit gondolunk, Isten útja mindig jobb, mint a mi utunk.

Gyakran kísértésbe esünk, hogy azt gondoljuk, mi tudjuk, mi a legjobb, és aztán minden energiánkat arra fordítjuk, hogy megvalósítsuk azt. Sok csalódást élünk át, ami akadályozza az örömöt és az élményt, mert magunk döntjük el, hogy valamit hogyan és mikor kell megtenni. Amikor valamit nagyon erősen akarunk, gyakran megpróbáljuk meggyőzni Istent arról, hogy miért fontos ez, és miért kell megvalósítania az akaratunkat, ahelyett, hogy egyszerűen bíznánk abban, hogy Ő tudja, mi a legjobb az életünkre nézve.

Ahogy a Róma 11:34 emlékeztet bennünket, Istennek nincs szüksége tanácsadóra, aki megmondja neki, mit tegyen értünk. Az Ő akarata tökéletes, és jó tervei vannak számunkra, hogy mindazzá váljunk, akivé Ő akar minket tenni. Jeremiás próféta ezt mondja: ”Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az Úr – békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek„ (Jer. 29:11).

Amikor érthetetlen helyzetekkel szembesülsz, arra bátorítalak, hogy imádkozz így: ”Nos, Uram, lehet, hogy ennek most nincs értelme számomra, de bízom Benned. Hiszem, hogy szeretsz engem, velem vagy, és azt teszed, ami a legjobb nekem. „


Istennek nincs szüksége a tanácsodra ahhoz, hogy munkálkodjon; csak a hited kell Neki.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon