Társadalmi igazságszolgáltatás

Társadalmi igazságszolgáltatás

„Igazságot szolgáltat az árvának és az özvegynek, szereti a jövevényt, kenyeret és ruhát ad neki.” —5Móz10:18

Ha halljuk, vagy látjuk, hogy valaki szükséget szenved és nem cselekszünk, az rendkívül helytelen dolog.  Hadd magyarázzam el!

Már egy ideje az Úr felfedte számomra milyen erősen vágyik rá, hogy az elnyomottak jogaiért kiálljak. Ez mindannyiunk számára egy fontos feladat Krisztus testében.

Isten már azóta amióta az Ószövetségben a törvényeket adta, olyan embereket keres, akik segítik az árvákat, az özvegyeket, az elnyomottakat, a szegényeket, a magányosokat és elfeledetteket. Mózes által azt mondta: „Ne nyomorgassátok az özvegyeket és az árvákat”(2Móz 22:22). Isten nem személyválogató. „Igazságot szolgáltat az árvának és az özvegynek, szereti a jövevényt, kenyeret és ruhát ad neki.”5Móz 14:29 Azt mondta az embereknek, hogy etessék meg az idegeneket, az özvegyeket és az árvákat, és Ő megáldja kezük munkáját. (5Móz 14:29).

Az egyik legmagányosabb és legelfeledettebb emberek a világon napjainkban azok a lányok, akiket a túlélésük érdekében prostitúcióra kényszerítenek, azok az árva gyerekek, akiknek szüleik meghaltak AIDS-ben, a rabok, akik nap nap után egyedül vannak a celláikban, a hajléktalanok, akik az utcán élnek… annyi szükségben lévő ember van a világban.

Persze ez így lesújtóan hangzik. És talán azt gondolod, hogy mit tehetek én ezzel? Nekem Isten megtanította, hogy bár nem tudok mindent megoldani, de ha csak egy embernek enyhítek a szenvedésén, már akkor is változást hozok.

Kérlek, ne gondold, hogy amit te tudsz adni, az nem elég! A világ tele van megtört, sebzett, hontalan emberekkel. Segítenél nekik ma?


Ima

Uram, Neked annyira fontos, hogy segítséget kapjanak a szegények és a magányosak. Add nekem a szívedet, hogy meglássam és segíthessem a megtört, fájdalmakat hordozó embereket.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon