Isten legyen az elismerés forrása

Isten legyen az elismerés forrása

„A Seregek Ura velünk van, Jákob Istene a mi várunk.” Zsolt46:12

A mai társadalomban a bizonytalanság olyan, mint egy járvány, ami sokak életéből elrabolja az életörömöt, és komoly problémákat okoz a kapcsolatokban is. Saját tapasztalatból tudom, hogy a bizonytalanság milyen hatással van az ember életére. Tudom, mit tesz az emberrel.

Aki bizonytalan, gyakran mások elismerését keresi, azért, hogy megpróbálja legyőzni az elutasítottság és a kisebbrendűség érzését. Elismerés függő.

Amikor bizonytalansággal küzdünk, csak egy dolog tehet szabaddá, ez pedig Isten igazsága. Az a helyzet, hogy teljesen felesleges küzdelem megpróbálni emberektől kicsikarni azt, amivel Isten ingyen megajándékozott már minket: szeretet, elfogadás, elismerés, biztonság, érdem és érték.

Ő a mi Menedékünk, Szikla várunk, Erősségünk, Oltalmunk a nyomorúság idején és Rejtekünk. (lásd Zsolt 9:10; 31:4; 32:7; 37:39; 46:12) Tőle jön az értékünk, elismer és elfogad minket. Ha mindez a miénk lehet, ez a legértékesebb dolog a világon.

Ha Istenre nézel, a szabadság egy új szintjére emeltetsz fel, és azzá a magabiztos, érett személlyé válsz, akinek Ő megteremtett.


Ima

Uram, Nálad keresem a biztonságot. Az igazságra összpontosítok. Te vagy a menedékem és erősségem. Te adsz nekem szeretetet és elismerést. Csak Benned vagyok teljesen magabiztos.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon