A szenvedés nem dicsőíti Istent

A szenvedés nem dicsőíti Istent

„Az odafennvalókkal törődjetek és ne a földiekkel.” Kol 3:2

Sok keresztény azzal a hamis meggyőződéssel él, hogy Isten azt akarja, hogy szenvedjen. Ez egy folyamatos áldozat mentalitást tart fenn.

A szenvedés valóban elkerülhetetlen, de Isten nem leli örömét a szenvedéseinkben. Isten természetesen örül, ha jó hozzáállással viseljük el a szenvedést, de ő azt szeretné, ha győztesek lennénk.

Akkor miért választjuk mégis, hogy keserűek, mérgesek, sértődöttek vagy épp depressziósak maradjunk?

Csak egyetlen biztos módja van annak, hogy a szenvedést jó hozzáállással tudjuk elhordozni: Ha az odafenn való dolgokra összpontosítunk és nem a földiekre. A helyes gondolkodás a kulcs, különben fel fogod adni a nehézségek idején.

Összpontosíts, és tudatosítsd magadban, hogy áldozatból győztessé válni nem egy gyors folyamat. Időigényes, de a tapasztalataid által erősebbé válsz, és képes leszel segíteni másoknak, akik hasonló helyzetben vannak.

Merj örülni a jövődnek, és értsd meg, ha Istennel keresztülmész valamin, az azt jelenti, hogy olyan győzelemmel fogsz kijönni belőle, amit többé senki nem vehet el tőled.


Ima

Istenem, szükségem van a segítségedre, hogy legyőzzem az áldozat mentalitást. Úgy döntök, hogy inkább az odafenn való dolgokra összpontosítok, hogy jó hozzáállásom legyen. A Te gondolataiddal és igazságoddal bennem, tudom, hogy győztes leszek.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon