Amărăciunea împiedică auzul

Orice amărăciune, orice iuţeală, orice mânie, orice strigare, orice clevetire şi orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru. (Efeseni 4:31)

Amărăciunea față de Dumnezeu este o piedică sigură în a-I auzi vocea. Atunci când amărăciunea încearcă să te cuprindă trebuie să o refuzi. De multe ori, diavolul încearcă să ne facă să credem că suntem singurii care avem probleme. Nu vreau să sune ca fiind lipsă de compasiune, dar oricât de grave ar fi problemele noastre, cineva are întotdeauna o problemă mai mare.

La un moment dat a lucrat pentru mine o femeie al cărei soț a părăsit-o după treizeci și nouă ani de căsătorie. Pur și simplu i-a lăsat un bilet și a plecat. A fost o tragedie pentru ea! Am fost atât de mândră de ea când a venit la mine după câteva săptămâni și mi-a spus: „Joyce, te rog să te rogi pentru mine ca să nu mă supăr pe Dumnezeu. Satan mă ispitește atât de tare să mă supăr pe El. Nu mă pot supăra pe Dumnezeu. El este singurul prieten pe care îl am. Am nevoie de El!”

Amărăciunea încerca să prindă rădăcini în inima prietenei mele pentru că viața ei nu a decurs așa cum își dorise. Când suntem răniți, trebuie să înțelegem că fiecare persoană are un liber arbitru și că nu putem controla această voință liberă – chiar și prin rugăciune. Ne putem ruga ca Dumnezeu să vorbească oamenilor care ne-au rănit; Îi putem cere să-i conducă să facă bine și nu rău, dar la urma urmei El trebuie să-i lase să facă propriile lor alegeri. Dacă cineva face o alegere care ne face rău, nu ar trebui să dăm vina pe ea Doamne și să avem amarăciune față de El.


Cuvântul lui dumnezeu pentru astăzi: Dacă ești rănit, nu da vina niciodată pe Dumnezeu. El este cel mai bun prieten pe care îl ai.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon