Bazează-te pe El!

Am auzit despre credința voastră în Hristos Isus și despre dragostea pe care o aveți față de toți sfinții. (Coloseni 1:4)

Dumnezeu dorește să ne bazăm întru totul pe El, să-L auzim și să ascultăm de vocea Lui, mai presus de orice. Aceasta este, de fapt, credința. Îmi place definiția credinței din versetul de astăzi și faptul că putem să ne bazăm întru totul pe Domnul.

Ne putem baza pe Dumnezeu, că ne va ține în voia Lui. Mă bucur de aceasta, pentru că a încerca să rămâi în voia Lui prin forțele proprii este prea difícil. Nu știu pe nimeni care să poată spune sincer că știe cu precizie ce să facă în fiecare zi.

Putem să facem tot ceea ce știm că trebuie pentru a lua decizii corecte. Dar putem ști că avem dreptate? Nu putem. Trebuie să ne bazăm pe Dumnezeu ca să rămânem în voia Lui, să fim întăriți pe calea care ne stă în față, să ne țină pe cărarea îngustă, care duce la viață și să ne ferească de calea cea largă, care duce la pieire (vezi Matei 7:13).

Trebuie să ne rugăm: „Doamne, voia Ta să se facă în viața mea!” Știu anumite lucruri cu privire la voia lui Dumnezeu pentru viața mea, dar nu știu totul. Așa că am învățat am odihnă și pace, bazându-mă pe El, predându-mă Lui și rugându-mă ca voia Lui să se facă prin viața mea.
Câteodată credem că doar oamenii slabi și fragili au nevoie de ajutor, dar am învățat că este foarte benefic să ne bazăm pe Dumnezeu.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi: Bazează-te pe Dumnezeu în totalitate!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon