„Carnea este neputincioasă”, dar tu nu ar trebui să fii

„Carnea este neputincioasă”, dar tu nu ar trebui să fii

Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită; duhul, în adevăr, este plin de râvnă, dar carnea este neputincioasă. – Matei 26:41

În noaptea dinaintea răstignirii Sale, Isus i-a adunat pe ucenici în Grădina Ghetsimani și le-a cerut un singur lucru: „Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită; duhul, în adevăr, este plin de râvnă, dar carnea este neputincioasă” (Matei 26:41).

Toți ucenicii trebuiau să rămână treji și să se roage, dar ei au adormit. Isus, pe de altă parte, S-a rugat și un înger L-a întărit în duhul, și astfel, a putut să îndure crucea. Ucenicii nu s-au rugat – ei au adormit – și au dovedit: carnea este cu adevărat neputincioasă.

Pentru mine, această relatare dovedește importanța critică a rugăciunii. Creștini fiind, trebuie să ne dăm seama că fără rugăciune și interacțiune zilnică cu Dumnezeu, nu avem nimic. Cu toții ne luptăm cu „carnea neputincioasă”, dar când facem din rugăciune o prioritate, Dumnezeu ne întărește în duh, permițându-ne astfel să depășim limitele cărnii.

Pe cine te bazezi pentru putere astăzi? Pe carnea ta? Sau experimentezi puterea pe care Dumnezeu ne-o oferă atunci când venim la El?


Rugăciun

Doamne, Îți mulțumesc pentru puterea pe care mi-o dai când mă rog. Știu că fără Tine sunt slab, așa că aleg să vin înaintea Ta în rugăciune, știind că puterea Ta este mai mult decât suficientă pentru mine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon