Ce vrei Doamne?

Cine vrea să-şi mai aducă de bunăvoie astăzi darurile înaintea Domnului? (Cine vrea să se consacre Domnului astăzi?) (1 Cronici 29:5)

Creștinii devin periculoși pentru inamic atunci când încep să trăiască vieți consacrate pe deplin dedicate și predate lui Dumnezeu. Acest gen de devotament înseamnă că Îi oferim lui Dumnezeu tot ce suntem și avem; nu putem păstra nimic. Când ne consacrăm, Îl invităm pe Dumnezeu să vorbească cu noi și să se ocupe de orice domeniu pe care El îl alege să îl abordeze în viața noastră.

Dacă suntem cu adevărat serioși și ne punem deoparte pentru a fi folosiți de Dumnezeu, trebuie să ne întrebăm dacă există zone din viața noastră în care ne împotrivim lui Dumnezeu. Ce zone ascunse, secrete, avem în inimile noastre? Care sunt lucrurile despre care spunem: „Ei bine, Doamne, poți avea totul dar asta… ” sau „O, nu, Doamne! Nu sunt pregătit pentru asta!” sau „Doamne nu te atinge încă de relația respectivă” sau „Doamne, nu-mi cere să renunț la asta”.

Consacrarea totală nu înseamnă „Doamne, îmi voi citi Biblia în fiecare zi; voi învăța pe de rost versete și voi ține Cuvântul Tău în inima mea și mă voi ruga multe ore pe zi, dar te rog să nu îmi ceri să renunț la micul meu viciu!” Nu, consacrarea înseamnă a spune din toată inima: „Mă dau – în întregime – Tie, Doamne. Vorbește-mi și spune-mi ce vrei Tu.” Nu vreau să pară ca și cum ar trebui să ne așteptăm ca Dumnezeu să ia de la noi toate lucrurile de care ne bucurăm, pentru că El nu va face asta. Dar, totul trebuie să fie la dispoziția Lui. El trebuie să facă alegerile cu privire la ceea ce este cu adevărat bun pentru noi și ceea ce nu este; treaba noastră este să ne încredem complet în El.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi: Fii în întregime disponibil pentru Dumnezeu, nu ține nimic departe de El.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon