Cel mai bun ajutor

Îmi ridic ochii spre munţi… De unde-mi va veni ajutorul? Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile şi pământul. Psalmul 121:1-2

Ar trebui să ne maturizăm în credința noastră până la punctul în care nu mai alergăm la altcineva de fiecare dată când avem nevoie de îndrumare. Nu spun că e greșit să ceri sfaturi de la oamenii pe care îi consideri mai înțelepți decât tine, dar cred că a cere părerea oamenilor în exces și a te baza prea mult pe ei este greșit și o insultă la adresa lui Dumnezeu.

După cum observi din versetul de astăzi, David L-a căutat pe Dumnezeu mai întâi și a știut că Dumnezeu este singurul său ajutor. Același lucru este valabil și pentru noi, așa că trebuie să fim ca David și să-L căutăm întotdeauna mai întâi pe Dumnezeu. Trebuie să dezvoltăm obiceiul de a-L vedea pe Dumnezeu drept „prima noastră opțiune” pentru sfaturi, nu ca ultima soluție.

Dumnezeu poate folosi o persoană pe care El o alege ca să ne clarifice lucrurile, pentru a ne oferi informații suplimentare sau pentru a confirma ceea ce ne-a spus El deja, așa că mergi la El mai întâi și dacă te conduce către o persoană, urmează-I călăuzirea.

În Numeri 22:22–40, Dumnezeu a folosit chiar și un măgar pentru a vorbi cu cineva. El vrea să ne vorbească atât de mult încât va folosi orice mijloace necesare. Poți fii sigur că dacă ai încredere în Dumnezeu să îți vorbească, El va găsi o cale să-ți transmită mesajul Său.

Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi:

Cere-I mai întâi ajutorul lui Dumnezeu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon