Deschide-ți inima

Isus plângea. (Ioan 11:35)

Mulți oameni nu mai au emoții bune pentru că au suportat atât de multă durere în trecut încât pur și simplu și-au „oprit” sentimentele. Oameni care au refuzat să mai simtă ceva pentru o perioadă lungă de timp se tem să înceapă să simtă din nou pentru că tot ce își pot aminti cu privire la sentimente este durerea.

În cele din urmă, durerea emoțională trebuie tratată pentru a lăsa emoțiilor dumnezeiești să curgă din nou în viața noastră. A ne permite să simțim din nou va transforma o inimă dură într-una duioasă, dar este nevoie de răbdare și dorința să lucrați cu Dumnezeu pentru ca acele sentimente să revină.

Indiferent de lucrul care v-a cauzat durerea sau de cât de cumplită a fost, nu stați în robia unei inimi împietrite. Asta va trata doar simptomele, nu rădăcina durerii. Nu te va proteja de dureri suplimentare, dar îți va împiedica capacitatea de a auzi vocea lui Dumnezeu. Inima împietrită nu vine de la Dumnezeu; El ne-a creat ca să avem sentimente. Conform versetului de astăzi, chiar și Isus a plâns. Oridecâte ori îți vei permite să simți, vei fi vulnerabil la durere, dar va fi diferit atunci când Îl ai pe Isus Vindecătorul, trăind înăuntrul tău. Oridecâte ori vei fi rănit, El va fi chiar acolo să aibă grijă de rană.

Dacă v-ați oprit emoțiile, vă rog să vă dați seama că v-ați compromis capacitatea de a auzi vocea lui Dumnezeu. Deschide-ți inima spre El; cere-I să îți înmoaie inima și să te vindece, astfel încât să poți auzi vocea Lui și bucură-te de părtășie intimă cu El.


Cuvântul lui dumnezeu pentru tine astăzi: Dacă construiești ziduri în jurul tău pentru a ține oamenii la distanță, vei trăi în spatele acelor ziduri într-o închisoare făcută chiar de tine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon