Dumnezeu lucrează prin oameni

Dumnezeu lucrează prin oameni

Şi au făcut aceasta nu numai cum nădăjduisem, dar s-au dat mai întâi pe ei înşişi Domnului şi apoi nouă, prin voia lui Dumnezeu. —2 Corniteni 8:5

Într-o dimineață când aveam timpul de părtășie cu Dumnezeu, L-am întrebat: „Cum poți să vezi toți copiii care suferă de durere, traficul de ființe umane, genocidul, nedreptatea, degradarea, sărăcia din lume și să nu faci ceva?”

Nu am spus-o ca pe un reproș sau pentru că ÎI puneam integritatea la îndoială, și nici nu știu dacă mă așteptam să primesc un răspuns, ci L-am întrebat pur și simplu. Răspunsul Lui a revenit imediat: „Eu lucrez prin oameni. Aștept ca poporul Meu să se ridice și să facă ceva”.

Tu și cu mine facem parte dintr-o armată, Trupul lui Hristos, și e nevoie ca fiecare dintre noi să ne facem partea pentru a schimba această lume. Dumnezeu dorește să lucreze prin noi și ne cheamă să ne îmbrăcăm cu dragoste și să mergem la lucru.

În 2 Corinteni 8, Pavel vorbește despre modul în care bisericile din Macedonia au dăruit, spunând: „Şi au făcut aceasta nu numai cum nădăjduisem, dar s-au dat mai întâi pe ei înşişi Domnului şi apoi nouă (ca agenți ai Lui), prin voia lui Dumnezeu (fără să țină cont de interesele lor personale, au dat cât de mult au putut, s-au pus la dispoziția noastră și s-au lăsați călăuziți de Dumnezeu)”.

Asta mă uimește, pentru că nu și-au dat doar banii – s-au dat pe ei înșiși. Dumnezeu ne cheamă să trăim în același fel. Și o persoană care lucrează pentru Domnul are posibilitatea să facă o diferență mare! Deci, te vei da Domnului și vei fi agentul Său astăzi?


Rugăciune

Doamne, Te chem să lucrezi prin mine. Aleg să mă dezbrac de egoism și să mă îmbrac cu dragoste, ca să pot fi folosit de Tine pentru a schimba lumea.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon