Fii de neînduplecat

Fii de neînduplecat

„Domnul Dumnezeu este tăria mea [vitejia mea, armata mea invincibilă]; El îmi face picioarele ca ale cerbilor și mă face să merg [să nu rămân împietrit de teamă, ci să merg și să progresez spiritual] pe înălțimile [necazurilor, suferințelor, responsabilităților] mele.” (Habacuc 3:19, Biblia amplificată)

Habacuc, prorocul vechi-testamentar, a vorbit despre timpuri grele, numindu-le „înălțimi” și afirmând că Dumnezeu i-a dăruit picioare de cerb ca să poată escalada acele înălțimi.

Cerbul este o cornută care e o foarte bună cățărătoare pe munte. Acesta se poate cățăra chiar și pe stânci abrupte, sărind foarte ușor de o stâncă pe alta. Aceasta este și voia lui Dumnezeu pentru noi, ca, atunci când ne confruntăm cu greutăți, să nu ne simțim intimidați sau înspăimântați.

Pentru a fi victorioși cu adevărat, trebuie să ajungem să nu ne temem de perioadele dificile, ci să le considerăm o provocare. În Habacuc 3:19, aceste „înălțimi” sunt considerate „necazuri, suferințe, responsabilități”. Aceasta deoarece tocmai în astfel de momente putem crește.

Privindu-ți retrospectiv viața, vei vedea că nu ai crescut spiritual în momentele în care ți-a fost ușor, ci în momentele dificile. Apoi, în perioadele lipsite de probleme ce vin după cele dificile, te poți bucura de ceea ce ai dobândit în momentele grele. Viața este plină de suișuri și coborâșuri (Filipeni 4:12), ambele fiind valoroase și necesare.


Dumnezeu Își face adesea cele mai profunde lucrări în cele mai grele momente.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon