Fii un imitator al lui Dumnezeu

Fii un imitator al lui Dumnezeu

Urmaţi dar pilda lui Dumnezeu (copiați-L pe El) ca nişte copii preaiubiţi. —Efeseni 5:1

A fi creștin nu înseamnă să faci un drum săptămânal până la biserică. Trebuie să dezvoltăm caracterul lui Dumnezeu astfel încât alții să-L poată vedea cum lucrează Isus într-un mod practic.

Efeseni 5: 1 spune că trebuie să fim imitatorii lui Dumnezeu. Din nefericire, e mai ușor să spui decât să faci.

De multe ori facem lucruri care nu-L reflectă deloc pe Dumnezeu. Este ușor să ne descurajăm, să renunțăm și să ne condamnăm atunci când greșim.

Din fericire, Dumnezeu nu este deranjat că nu suntem perfecți. Știe că suntem oameni. El știe că nu o să-L putem imita și reprezenta instantaneu, peste noapte, dar El vrea să continuăm să încercăm.

Noi nu am fost creați să avem vieți stagnante, fără să pășim înainte în credința noastră. Unde este aventura în asta? Trebuie să fim capabili să ne uităm înapoi la viața noastră și să vedem unele schimbări.

Eu am fost un fariseu. Cred că aș fi putut fi șeful fariseilor. Am fost bună la a fi religioasă, dar nu făceam nimic pentru a-L imita cu adevărat pe Dumnezeu. La un moment dat, Dumnezeu m-a făcut să mă întreb: Ce fac ca să fiu mai mult ca Dumnezeu? Ajut pe cineva? Sunt în această relație doar ca Dumnezeu să îmi facă viața mai bună?

Când începem să ne punem întrebări, este cea mai bună poziție în care ne aflăm. Este o poziție de luptă constantă spre a fi mai asemănător cu Hristos.

Pe măsură ce te strădui, nu cădea în capcana perfecționismului și condamnării. Cu toții facem greșeli, dar cel mai important este să fii dispus să faci pași în fiecare zi spre a fi tot mai mult ca Dumnezeu.


Rugăciune

Doamne, Îți mulțumesc că deși vezi greșelile mele, Tu încă mă iubești și mă ajuți să trăiesc o viață dumnezeiască. Refuz să fiu descurajat de eșecurile mele și refuz să rămân la fel. Aleg să Te urmez și să te imit tot mai mult în fiecare zi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon