Hotărât să iubești

Hotărât să iubești

„După cum fierul ascute fierul, tot așa și omul ațâță mânia altui om.” (Proverbele 27:17)

Fiecare dintre noi are în viața sa câțiva oameni care sunt precum șmirghelul. Unii fac cât mai multe bucăți de șmirghel. Nu știu dacă vă vine să credeți, dar Dumnezeu ni-i trimite în viețile noastre pentru a ne șlefui. Toți suntem niște diamante neșlefuite. Fiecare avem ceva frumos și valoros sub crusta dură a trupului nostru.

Când a început să lucreze la maturizarea mea spirituală, Dumnezeu a trimis în viața mea câțiva oameni cu care m-am înțeles foarte greu. Eu credeam că ei erau cei care trebuiau să se schimbe, dar Dumnezeu voia să se folosească de ei pentru a mă schimba pe mine. Trebuie să învățăm să interacționăm cu tot felul de oameni și să apreciem faptul că sunt diferiți de noi.

Dave poate aștepta mult timp după anumite lucruri fără a se frustra, dar eu vreau ca lucrurile să se întâmple rapid. El este tăcut, pe când eu vorbesc mult; lui îi place să asculte muzică dimineața, mie îmi place să fie liniște. Sunt sigură că și tu ai persoane în viața ta care sunt diferite de tine. În loc să ne simțim iritați sau să ne gândim cu mândrie că noi avem dreptate, iar acele persoane se înșală, ar trebui să încercăm să le acceptăm așa cum sunt, cu iubire, așa cum ne acceptă și Hristos pe noi.

Putem lua hotărârea de a ne iubi și de a ne înțelege unii cu alții, oricât de diferiți am fi și indiferent de situațiile în care ne aflăm. Atunci când îi iubim pe cei de lângă noi – chiar și pe oamenii mai dificili – Îi permitem lui Dumnezeu să încerce să ne învețe ceva.


Alege să umbli în iubirea lui Hristos și permite-I să te șlefuiască prin ceilalți oameni pe care îi aduce în viața ta.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon