Modelat după chipul Său

Modelat după chipul Său

„Sunt încredințat [sunt sigur de acest lucru] că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos [până la vremea revenirii Sale, dezvoltând acea lucrare bună, perfecționând-o și aducând-o la împlinire în voi].” (Filipeni 1:6, Biblia amplificată)

Biblia spune că Dumnezeu este Olarul, iar noi suntem lutul (Romani 9:20-21). Când venim pentru prima dată înaintea Domnului, suntem ca o bucată tare de lut, cu care nu se prea poate lucra. Însă Dumnezeu ne pune pe roata olarului și începe să ne remodeleze, pentru ca noi să putem descoperi planul minunat pe care Îl are El pentru viețile noastre.

Uneori, acest proces de modelare poate fi incomod la început. Motivul pentru care e dureros este faptul că Dumnezeu trebuie să dea la o parte din viața noastră lucrurile care ne țin departe de El. Astfel, din dragoste pentru noi, El lucrează neîncetat în noi, dând la o parte o atitudine nepotrivită sau o mentalitate greșită, remodelându-ne cu grijă până când, treptat, suntem transformați, ajungând să semănăm cu Isus, Fiul Său.

Nu fi descurajat dacă nu ai ajuns acolo unde trebuia. Cu cât mai mult lucrează Dumnezeu în viața ta, cu atât mai apropiată devine relația dintre voi. Bucură-te de viață în fiecare zi, chiar în timp ce Dumnezeu te modelează. Permite-I Olarului să-Și facă treaba și ai încredere că vrea ce e mai bun pentru tine.


Poți avea încredere mereu că Dumnezeu Îți vrea numai binele și că tot ceea ce face în viața ta e doar spre beneficiul tău.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon