O Combinație Câștigătoare

O combinație câștigătoare

Ferice de omul care găsește înţelepciunea și de omul care capătă pricepere!  (Proverbe 3:13)

Cel mai mult îmi place când Dumnezeu îmi vorbește prin înțelepciunea convențională și simțul practic. Înțelepciunea discerne adevărul într-o situație, în timp ce simțul practic oferă o judecată bună cu privire la ce trebuie făcut cu adevărul. Consider că înțelepciunea este ceva supranatural, deoarece nu poate fi învățată de oameni, este un dar de la Dumnezeu.

Multor persoane sofisticate și inteligente le lipsesc înțelepciunea și simțul practic. Cuvântul lui Dumnezeu spune: „Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor tuturor cu mână largă și fără mustrare, și ea îi va fi dată” (Iacov 1:5).

Sunt uimită de cât de mulți oameni cred că trebuie să renunțe la simțul realității pentru a fi „spirituali”. Oamenii spirituali nu plutesc toată ziua pe norișori de slavă; ei trăiesc în lumea reală și tratează problemele reale, într-un mod real. Ei au nevoie de răspunsuri reale, la fel ca toți ceilalți – și aceste răspunsuri se regăsesc în Cuvântul lui Dumnezeu și ne sunt revelate de Duhul Său.

Noi suntem cei care căută, iar Dumnezeu Cel care vorbește. El este Duhul Înțelepciunii și nu ne va spune să facem nimic neînțelept. De multe ori Îi cerem lui Dumnezeu să ne vorbească și să ne călăuzească, dar dacă El nu ne dă un cuvânt specific din Scriptură sau nu ne pune nimic pe inimă, trebuie să ne trăim în continuare viața de zi cu zi și să luăm decizii. Dumnezeu nu ne va dicta orice alegere mică pe care trebuie să o facem, dar El ne dă înțelepciune și un simț practic – iar cele două fac o combinație câștigătoare.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Dacă tu cauți, Dumnezeu va vorbi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon