Cum să scapi de stima scăzută de sine

Cum să scapi de stima scăzută de sine

Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră…” (Geneza 1:26)

În 2 Samuel capitolul 9 este prezentată povestea lui Mefiboșet, fiul lui Ionatan și totodată, nepotul regelui Saul,. Rămas olog din tinerețe, Mefiboșet avea o stimă de sine scăzută. În loc să se considere urmașul de drept al tatălui și al bunicului său, el se considera demn de respingere.

Când David l-a chemat pe Mefiboșet, acesta a căzut cu fața la pamânt înaintea regelui, plin de teamă. David i-a spus că nu are de ce să îi fie frică, deoarece vroia să se comporte cu el cu bunătate, datorită legământului pe care îl făcuse cu tatăl său, Ionatan. Reacția lui Mefiboșet este un exeplu de stimă de sine scăzută, o stare pe care ar trebui să o depășim fiecare dintre noi.

O stimă de sine scăzută ne face să acționăm cu frică, nu cu credință. Alegem să privim neajunsurile noastre, în loc să realizăm că Isus ne este de ajuns. El „a fost făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El.” (2 Corinteni 5:21). Slavă lui Dumnezeu că avem harul de a experimenta această realitate!

Îmi place mult sfârșitul pasajului din 2 Samuel, când David l-a binecuvântat pe Mefiboșet datorită promisiunii făcute lui Ionatan. I-a dat slujitori, pământ și i-a împlinit orice nevoie. Pe noi, Dumnezeu ne binecuvântează datorită lui Isus!

Dacă privim această istorisire gândindu-ne la propriile slăbiciuni, cred că fiecare înțelegem situația lui Mefiboșet. Trebuie să înțelegem că și noi putem fi în părtășie cu Regele nostru, Isus, în ciuda greșelilor și a slăbiciunilor noastre.

Avem un legământ cu Dumnezeu, în sângele lui Isus Hristos.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon