Stai în Cuvânt

Stai în Cuvânt

Cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun. (1 Tesaloniceni 5:21)

Doar dacă petreci timp în mod regulat cu Dumnezeu și înveți Cuvântul Lui, poți să-L auzi clar pe Dumnezeu și să eviți posibilitatea de a fi înșelat. A auzi vocea lui Dumnezeu fără să cunoști Cuvântul Său este o mare greșeală. Cunoașterea Cuvântului scris al lui Dumnezeu ne protejează de decepții.

Să încerci să-L auzi pe Dumnezeu fără să-I cunoști Cuvântul este iresponsabil și chiar periculos. Oamenii care vor să fie conduși de Duhul, dar sunt prea leneși să petreacă timp în Cuvânt și în rugăciune sunt expuși înșelăciunii, deoarece duhurile rele sunt dornice să șoptească urechilor deschise. Diavolul a încercat să-I spună lucruri lui Isus și El a răspuns întotdeauna: „Este scris”, iar apoi a citat din Scriptură pentru a respinge minciunile dușmanului (vezi Luca 4).

Unii oameni Îl caută pe Dumnezeu doar atunci când au probleme și au nevoie de ajutor. Dar dacă nu sunt obișnuiți să-L audă pe Dumnezeu, li se va părea grea recunoașterea vocii Lui atunci când chiar au nevoie de El.

Trebuie să comparăm cu Cuvântul lui Dumnezeu orice idee, îndemn sau gând care ne vine. Dacă nu cunoaștem Cuvântul, nu vom avea nimic împotriva căruia să analizăm teoriile și argumentele care se nasc în mintea noastră. Inamicul ne poate da idei grozave care rezonează cu noi. Faptul că gândurile sunt logice nu înseamnă că sunt de la Dumnezeu. Poate ne place ce auzim, dar faptul că ceva ne atrage nu înseamnă că este de la Dumnezeu. Este posibil să auzim ceva care ne sensibilizează, dar dacă nu reușește să ne dea pace, nu este de la Dumnezeu. Sfatul lui Dumnezeu pentru noi este să urmărim mereu pacea și să o lăsăm să stăpânească în viața noastră (vezi Coloseni 3:15).


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Verifică tot ce auzi cu Cuvântul lui Dumnezeu pentru că este singurul standard al adevărului care există.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon