Testul slujitorului

Testul slujitorului

„Ca niște buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit.” (1 Petru 4:10)

Cu cât mai mult ne apropiem de Dumnezeu, cu atât mai multe oportunități ne oferă El pentru ca noi să le putem sluji altora. Le numesc „oportunități” deoarece așa ar trebui să vedem noi slujirea celorlalți, ca pe o oportunitate. De fiecare dată când îi slujim pe ceilalți, nu numai că îi binecuvântăm pe ei, ci și noi primim o bucurie nespusă în viețile noastre. Isus ne-a arătat cum să fim slujitori atunci când le-a spălat picioarele ucenicilor, după care a spus: „Și voi să faceți [la rândul vostru] cum am făcut Eu” (Ioan 13:15. Biblia amplificată).

Unii oameni nu reușesc să trăiască precum niște slujitori deoarece ei nu își cunosc identitatea în Hristos. Ei simt că ar trebui să facă ceva ce consideră a fi „important” pentru a-și găsi un scop în viață. Ei nu înțeleg că identitatea le este dată de ceea ce sunt ei în Hristos și nu de cât de prestigioase le sunt cariera sau lucrarea. Când ești sigur de identitatea ta în Hristos și când îți găsești puterea și încrederea în Dumnezeu, te bucuri enorm să îi ajuți pe ceilalți cu fiecare ocazie.

„Testul slujitorului” reprezintă modul în care răspundem noi la oportunitățile pe care ni le oferă Dumnezeu pentru a fi o binecuvântare pentru ceilalți. Acesta ne arată dacă vrem cu adevărat să fim ca Isus. Dumnezeu ne-a binecuvântat și ne-a făcut și pe noi să fim o binecuvântare! Nu trebuie să folosim binecuvântările oferite de Dumnezeu numai pentru noi înșine, ci trebuie să le împărtășim cu cei din jur.


Chiar azi caută moduri prin care să le slujești celorlalți, inclusiv celor din casa ta. Aceasta va fi o experiență grozavă atât pentru tine, cât și pentru ei.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon