Veriga lipsă

Veriga lipsă

„Atunci voi turna peste casa lui David și peste locuitorii Ierusalimului un duh de îndurare și de rugăciune…” (Zaharia 12:10)

Mesajul despre îndurarea lui Dumnezeu este cel mai important pe care mi l-a transmis Duhul Sfânt. Toată experiența mea creștină a fost un adevărat chin înainte ca eu să aflu de puterea spirituală a îndurării. Eu cred că a-i învăța pe oameni despre credință, dar fără a le spune despre îndurare, este „veriga lipsă” din umblarea în credință a multora.

Harul este puterea Duhului Sfânt care ne stă la dispoziție pentru a putea face tot ce e necesar în viețile noastre, dar și puterea de a aduce și a menține schimbarea. Aceasta este abilitatea lui Dumnezeu, pe care o putem primi gratuit, dar numai dacă cerem. Harul Domnului se primește prin credință. Credința nu este prețul cu care putem cumpăra binecuvântările lui Dumnezeu, ci e mâna care le primește.

Chiar și numai dacă aud cuvântul har, mă liniștesc. Nu uita că, atunci când ești frustrat, e din cauza faptului că te străduiești să faci totul de unul singur și trebuie să revii la puterea lui Dumnezeu. Harul te face puternic și calm; activitățile firii pământești te fac să fii slab și lipsit de putere, frustrat și neliniștit. Bazează-te pe Dumnezeu în tot ceea ce faci astăzi și în fiecare zi, căci, fără El, nu poți face nimic (Ioan 15:5).

Nu primi doar harul care mântuiește, ci primește cât de mult har poți, astfel încât să duci o viață victorioasă și să-L slăvești pe Isus în viața ta de zi cu zi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon