Vrei să afli voia lui Dumnezeu?

Mulţumiţi în orice împrejurare. Căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, pentru voi. (1 Tesaloniceni 5:18)

Unul dintre principalele motive pentru care mulți oameni doresc să audă vocea lui Dumnezeu este că își doresc ca Domnul să le spună care este voia Sa pentru viața lor. Uneori oamenii se raportează la voia lui Dumnezeu ca la cel mai complicat mister din lume și spun lucruri precum: „Ei bine, dacă aș ști voia lui Dumnezeu, aș asculta-o” sau „Eu chiar vreau să-L urmez pe Dumnezeu; pur și simplu, nu sunt sigur care este voia Lui”.

Nu pot să spun dacă voia lui Dumnezeu este sau nu ca tu să te muți în alt oraș, să îți schimbi locul de muncă sau să joci rolul principal în sceneta de Paște de la biserica ta, dar pot să îți arăt un mod sigur prin care poți cunoaște și asculta voia lui Dumnezeu pentru viața ta: având o atitudine de mulțumire. Fii recunoscător tot timpul, indiferent de situațiile prin care treci. Veghează să ai o inimă mulțumitoare în orice circumstanță și aceasta va deschide calea către o direcție mai clară în toate celelalte aspecte din viața ta. Uneori mulțumirea vine ușor, dar alteori este dificil de atins, dar nu uita: dacă vei dezvolta și menține o atitudine de mulțumire, vei fi în voia lui Dumnezeu.

Observați că versetul de mai sus nu ne instruiește doar să fim mulțumitori pentru toate lucrurile; ne spune să fim recunoscători în toate lucrurile. De exemplu, să spunem că deschizi frigiderul într-o zi și vezi că lumina este stinsă și mâncarea nu este atât de rece pe cât ar trebui. Nu trebuie să începi să-I mulțumești lui Dumnezeu că frigiderul s-a stricat, dar poți fi recunoscător că ai un frigider și că ai mâncare în el. Trebuie să fii recunoscător că poate fi reparat și să păstrezi o inimă recunoscătoare în timp ce aștepți să fie reparat. Vă încurajez să practicați mulțumirea zi de zi, în orice împrejurare.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi: Fii mulțumitor pentru toate lucrurile.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon