Ati e Di Më Së Miri

Ati e Di Më Së Miri

Por para së gjithash kërkoni (synoni dhe përpiquni për) mbretërinë e Perëndisë dhe drejtësinë e tij (mënyra e tij e të vepruarit dhe e të qenit të drejtë) dhe të gjitha këto do t’ju shtohen. (MATEU 6:33)

Perëndia dëshiron që ne të kërkojmë drejtësinë, paqen dhe gëzimin, që është Mbretëria e Tij (shih Romakëve 14:17). Ai dëshiron që ne të dëshirojmë thellësisht sjelljen e duhur dhe të bëjmë gjithçka që mundemi për ta ndjekur atë, dhe kur ta bëjmë, Ai premton të na japë si shtesë gjërat që kemi nevojë dhe dëshirojmë. Ai dëshiron që ne ta kërkojmë Atë dhe kur e bëjmë, Ai është i kënaqur të na bekojë.

Kur kemi një dëshirë, thjesht duhet t’i kërkojmë Perëndisë dhe t’i besojmë Atij plotësisht; megjithatë, ne duhet të shmangim epshin pas gjërave. Unë besoj se jemi të etur kur duam diçka aq shumë saqë ndiejmë se nuk mund të jemi të lumtur pa të. Një herë dëgjova një grua të thoshte se ajo thjesht nuk mund të ishte e lumtur nëse Zoti nuk do t’i jepte asaj fëmijë. Kam dëgjuar edhe zonjushat beqare të bëjnë të njëjtin koment në lidhje me dëshirën e tyre për t’u martuar. Qëndrimet si këto janë të gabuara dhe fyese për Zotin. Çdo gjë që ne mendojmë se duhet të kemi për të qenë të lumtur përveç Zotit është diçka që armiku mund të përdorë kundër nesh, prandaj sigurohuni që t’i mbani të ekuilibruar dëshirat tuaja.

Është shumë më mirë të lutesh dhe ta lejosh Zotin të sigurojë se sa të mundosh veten duke u përpjekur t’i bësh gjërat të ndodhin vetë. Gjithmonë mbani mend se Perëndia është i mirë dhe Ai dëshiron të jetë i mirë me ju, kështu që mbajini sytë tek Ai dhe Mbretëria e Tij dhe prisni me padurim që Ai të sigurojë gjërat që janë të duhura për ju.


FJALA E PERËNDISË PËR SOT: Çdo gjë që e dëshironi me padurim për të qenë të lumtur është diçka që djalli mund ta përdorë kundër jush.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon