Miluj svojho blížneho, ako seba samého

Miluj svojho blížneho, ako seba samého

„Lebo celý zákon [týkajúci sa medziľudských vzťahov] je naplnený v jednom slove, v tom: Milovať budeš svojho blížneho jako samého seba!“ (GALAŤANOM 5:14)

Boh s nami chce rozprávať o mnohých veciach, ale jednou z dôležitých veci, o ktorých chce s nami rozprávať, sú naše vzťahy s inými ľuďmi. Boh nás miluje a chce, aby sme sa navzájom milovali zdravo a vyvážene, a nechali Jeho lásku skrze nás prúdiť k iným ľuďom.

Vo vašej túžbe počuť od Boha vás vyzývam, aby ste sa modlili za to, aby s vami pravidelne rozprával o akejkoľvek múdrosti, ktorú pre vás vo vašich vzťahoch má. Vzťahy sú veľkou súčasťou života a ak nie sú dobré, kvalita nášho života sa zhoršuje.

Dnes ráno som sa modlila za svojho manžela a pýtala som sa Boha, čo by som mohla pre neho urobiť. Napadlo mi, že by som mu na kuchynskej linke nechala odkaz, ktorý si prečíta, keď príde na raňajky. Môj odkaz bol jednoduchý a znel: „Dobré ráno Dave… MILUJEM ŤA!!!“ Dole som nakreslila smajlíka a podpísala som sa. Verím, že nápad nechať odkaz bol od Boha, ktorý ku mne rozprával a ja som v poslušnosti urobila túto maličkosť a zlepšila náš vzťah.

Začnite sa modliť za všetky svoje vzťahy. Prejdite ich jeden po druhom a pýtajte sa Boha, čo by ste mohli urobiť, aby ste ich zlepšili. Zvyčajne premýšľame o tom, čo by pre nás mali urobiť iní, ale ak sa budeme riadiť zákonom lásky, budeme sa o iných zaujímať viac ako o seba.

BOŽIE SLOVO PRE TEBA NA DNES: Popros Boha aby ti ukázal, čo môžeš urobiť, aby sa tvoje vzťahy zlepšili.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon