Mi várunk, Isten beszél

Mi várunk, Isten beszél

Soha, senki sem hallotta, fülébe nem jutott, szemével nem látta, hogyvolna isten rajtad kívül, aki ilyet tenne a benne bízókért. (Ézs.64,4.)

Aszent szellem lenyűgöző áttörésre vezet el minket az imaéletünkben, ha egyszerűen megkérdezzük, hogy mit imádkozzunk, majd megvárjuk a válaszát és aztán engedelmeskedünk. Bölcstelenek vagyunk, ha azt mondjuk, nincs időnk Istenre várni és hagyni, hogy szóljon hozzánk és vezessen ima közben. egy étteremben simán várunk negyvenöt percet egy asztalra, de azt mondjuk, Istenre nincs időnk várni. Mikor Istenre várunk, Felé fordítjuk a szívünket iránymutatásért, ezzel tiszteljük Őt.. látva hajlandóságunkat, hogy várunk Rá, tudja, hogy tőle várjuk a vezetést, és az útmutatásaitól függünk.

Rengeteg időt megspórolunk magunknak azzal, ha a szívünket Isten felé fordítjuk, és várunk Rá. Ahogy a mai igevers mondja, Isten aktívan megmutatkozik azoknak, akik várnak Rá. Kezd úgy az imáidat, hogy egyszerűen azt mondod, “ szeretlek Uram és várom ma is, hogy megmutasd, miért imádkozzak.” Aztán mond el imában, ami a szíveden van, ne azt, ami az elmédben vagy az akaratodban.

Mostanában imádkoztam valakiért, hogy tegyen meg egy bizonyos dolgot, amiről tudtam, hogy szükséges a számára, Isten azonban megmutatta nekem, hogy inkább azért imádkozzak, hogy ki tudja fejleszteni magában a fegyelmet, mert ha az Hiányzik belőle, az életének sok területére kihathat. Én csak egy területért imádkoztam volna, Isten azonban sokkal mélyebbre látott nálam.

Másik alkalommal szintén imádkoztam valakiért, a problémás viselkedése miatt, amit láttam, Isten azonban megmutatta nekem, hogy a probléma gyökere valójában az önutálat és azért kellett imádkoznom, hogy az illető megtudja, Isten mennyire szereti őt. Mint látod, mi gyakran csak azért imádkozunk, amit látunk, de Isten mélyebbre vezet, hogyha várunk Rá.


Isten szava ma hozzád: Istenre várni sohasem elpazarolt idő.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon