A kegyelem egyszerűsége

A kegyelem egyszerűsége

De Isten kegyelméből vagyok, ami vagyok, és hozzám való kegyelme nem lett hiábavaló, sőt többet fáradoztam, mint ők mindnyájan; de nem én, hanem az Istennek velem való kegyelme. —1 Kor. 15:10

Isten kegyelménél nincs erőteljesebb. A Bibliában minden – az üdvösség, a Szent Szellemmel való betöltekezés, az Istenhez való közelség, és napi győzelmeink – ezen alapulnak. Kegyelem nélkül semmik vagyunk, semmink sincs, semmit sem tudunk tenni.

Isten kegyelme nem bonyolult és nem zavaros. Ami azt illeti, annyira egyszerű, hogy sokan eltévesztjük igazi jelentését, és hihetetlenül megbonyolítjuk életünket. Tudom, mert én is ezt tettem.

Isten igéjét olvasva folyamatosan azt láttam, hogy változtatnom kell az életemen. Nem tudtam azonban, hogy Isten kegyelme hozhatja el ezeket a változásokat. Nem tudtam, hogyan engedjem a Szent Szellemnek, hogy betöltse az életemet, és így megtörténjenek ezek a dolgok. Megpróbáltam megváltoztatni magamat és az életemben mindent, saját erőmből. Az eredmény több mint frusztráló volt, érzelmileg pedig nagyon romboló.

Ekkor fedeztem fel Isten kegyelmét, rájöttem, hogy az Ő ereje által leszek képes megtenni könnyedén azt, amit soha nem tudnék saját erőből. Ez megváltoztatta az életemet és a tiédet is meg fogja.

Az életedben mindent “kegyelemből, hit által” tegyél, és így békességben és örömben élsz majd!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon