Szenvedések közt is hálásan

Szenvedések közt is hálásan

„Mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra.” 2 Thessz 5:18

A Biblia arra bátorít minket, hogy mindig hálásak legyünk. Ez könnyű, amikor Isten válaszol az imákra és megszabadít a problémáktól. De nem ennyire könnyű, amikor rosszul mennek a dolgok. Hogyan maradhatunk akkor hálásak a szenvedések közepette? Két választásunk van. Az első, hogy dicsérjük Istent, annak ellenére, ami az életünkben zajlik. Másképp mondva, a nehézségek és bajok közepette örvendezünk Isten folyamatos szeretetének és hűségének, és örülünk azoknak a dolgoknak, amik jól mennek az életünkben.

A másik választás, hogy megkérdezzük: „Istenem mit tanulhatok ebből? Mit szeretnél tanítani nekem ezáltal, hogy közelebb kerüljek Hozzád, és még inkább örvendezzek a jóságodban?” Ezek nem könnyű kérdések, és a válaszokat gyakran nehéz meghallani.

Néha csak úgy tudjuk megérteni a fontosabb leckéket az életben, ha nehézségen megyünk át. Köszönd meg Istennek, hogy a nehéz időszakok jobb dolgokra fognak elvezetni.

Adj hálát Istennek a szenvedések közepette, és bízz benne, hogy nagyobb és jobb dolgokra vezet el.

Ima:

Istenem, hálás vagyok a szeretetedért és a jelenlétedért. Bocsáss meg, hogy morgolódom, amikor rosszul mennek a dolgok, és emlékeztess, mennyi dolog jól megy az életemben. Mindig Benned akarok örvendezni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon