Ami soha el nem múlik

Ami soha el nem múlik

(A szeretet) Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik… —1 Kor. 13:7– 8

Isten szeretete mindent elvisel, bármi is jöjjön. Mindent kibír anélkül, hogy elgyengülne. Eltökélt, hogy nem adja fel, bármi történjék is. Még a keményvonalas, kitartóan lázadó, keményszívű ember is megolvadhat végül a szeretet által. A Biblia azt mondja: “… Isten jósága megtérésre ösztönöz” (Róm. 2:4). Isten szeretete – az Ő jósága, kedvessége – az, ami képes megváltoztatni egy szívet.

Megértem, hogy nehéz folyamatosan szeretetet mutatni valaki felé, aki látszólag, soha nem értékeli azt, vagy nem is reagál rá. Nehéz továbbra is szeretetet mutatni azok felé, akik elvesznek tőlünk mindent, amit csak hajlandóak vagyunk odaadni, de soha semmit nem adnak vissza. Nem mi vagyunk azonban felelősek mások viselkedéséért, egyedül a saját viselkedésünkért felelünk.

Megtapasztaltuk Isten szeretetét az Ő irgalmassága által, és most arra utasít minket, hogy ugyanezt a fajta szeretetet mutassuk ki a világnak. A jutalmunk nem az emberektől, hanem Istentől származik. Még ha jótetteink látszólag észrevétlenek is maradnak, Isten észreveszi őket, és megígéri, hogy nyíltan megjutalmaz minket értük (Máté 6:4). Ha elhatározod, hogy megmutatod Isten szeretetét a körülötted lévőknek, nemcsak ők lesznek áldottak, hanem Isten gondoskodik róla, hogy te is az legyél.


Isten a szeretet, és a szeretet senkit sem hagy cserben.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon