Isten természetfeletti jóindulata

Isten természetfeletti jóindulata

„Az Úr tesz szegénnyé és gazdaggá, megaláz és felmagasztal.” 1Sám 2:7

Különbség van természetes jóindulat és természetfeletti jóindulat között. A természetes jóindulatot ki kell érdemelni, de a természetfeletti jóindulat Isten drága ajándéka.

Az 1Sám2:7 azt mondja: „Az Úr tesz szegénnyé és gazdaggá, megaláz és felmagasztal.” Ennek tökéletes példáját láthatjuk Eszter életében. Isten kiemelte őt a jelentéktelenségből, és az egész ország királynőjévé tette. Isten jóindulata kísérte őt, és kedvességet adott neki az emberek előtt, beleértve a királyt is.

Istennek ebből a jóindulatából merítve tudta megmenteni önmagát és a népét a gonosz Hámán gyilkos tervétől. Lehet, hogy Eszter félt belépni a király elé, hogy a közbenjárását kérje, de mégis tudta, hogy Isten jóindulatát élvezi, és az Istenbe vetett bizalommal járult a király elé.

Eszterhez hasonlóan nekünk is azzal a szabadsággal kell élnünk, ami Isten jóindulatából fakad. A körülményeid ellenére higgy Isten természetfeletti jóindulatában.

Mindegy milyen reménytelennek tűnnek a dolgok, Isten képes felemelni téged. Ha az Ő kezében van az életed, Isten világossága rád ragyog.

Ima:

Istenem, nem a természetes jóindulatra támaszkodva szeretném élni az életem, hanem a Te természetfeletti jóindulatodra alapozva. Tudom, hogy felemelsz, mert kezedben tartod az életem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon