Felelősséget vállalni

Felelősséget vállalni

“Boldog az az ember, akit te megfenyítesz, Uram, és megtanítasz törvényedre, hogy megóvd a rossz napoktól, míg a bűnösöknek megássák a sírját.” Zsolt 94:12-13

Amikor az emberek vagy az élet eseményei csalódást okoznak, felelősségünk van abban, hogy szilárdak maradjunk, és továbbra is Isten célja szerint éljünk.

Figyeld meg a Zsolt 94:12-13-t. Vedd észre, hogy ez nem azt mondja, hogy Isten nyugalmat ad. Hanem azt, hogy erőt ad, hogy nyugodtak maradjunk. Istennel partnerek vagyunk. Az ő része, hogy megadja a képességet, a mi részünk pedig, hogy felelősségteljesen gyakoroljuk ezt a képességünket.

A felelősség azt jelenti, hogy „a nekünk adott képességek által reagálunk” (angol szójáték).

A felelőtlen ember azt akarja, hogy Isten tegyen meg mindent, míg ő nem tesz semmit, csak az érzéseit követi. De ne engedd, hogy az érzéseid irányítsanak! Valld meg hangosan most, „Ez volt az utolsó önsajnálati parti, amin részt vettem.” Biztos vagyok benne, hogyha így teszel, és felelősséget vállalsz ahelyett, hogy elkerülnéd, végül sokkal jobban fogod érezni magad a bőrödben.

Isten gondoskodik rólad, de nem teszi meg a te részed. Képessé tesz, hogy megtedd, de hangsúlyozom, nem fogja megtenni helyetted. Bátorítalak, hogy állj meg szilárdan, vállalj felelősséget, kezdj el együtt dolgozni Istennel, hogy olyan áldott életed legyen, mint amilyet tervezett számodra.

Ima:

Istenem, az igéd azt mondja, hogy képességet adtál arra, hogy nyugodt maradjak. Elfogadom ezt most. Nem engedem, hogy az érzéseim irányítsák az életem, hanem felelősséget vállalok, és úgy reagálok, ahogy Te szeretnéd.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon