Békességgel és örömmel telve

Békességgel és örömmel telve

„A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel, hogy bővölködjetek a reménységben a Szentlélek ereje által.” Róm 15:13

Néhány éve átéltem egy olyan időszakot, amikor abszolút nem volt békesség és öröm az életemben. Minden alkalommal, amikor hibáztam, rögtön magamat kárhoztattam, és mérges lettem, hogy nem tudok „tökéletes keresztény” lenni.

Egy nap azonban elolvastam a Róm 15:13-t: A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel… és ekkor megértettem.

Rájöttem, hogy belemerültem a kétségbe és a hitetlenségbe, és megengedtem az ördögnek, hogy kínozzon engem a negatívitással, a haraggal és a türelmetlenséggel. Mindeközben elfelejtettem, hogyha hiszek Istenben, és bízok az Igében, az békességet és örömöt ad, és legyőzi a gyengeségemet.

Isten Igéje megadta a választ. Jézus annyira szeretett, hogy nemcsak a múltbeli bűneimet bocsátotta meg, hanem a jövőbeli gyenge pillanataimból fakadó hibáimat is. Nem szabad megengednünk, hogy a Sátán a hitetlenség kérdéseivel megkörnyékezzen.

Ismerd fel ma, hogy a békesség, remény, öröm ott van előtted, csak meg kell ragadnod! Menj Isten Igéjéhez, és engedd, hogy felgerjessze a hitedet.

Ima:

Uram, minden alkalommal, amikor elhinném az ellenség hazugságait, emlékeztess az Igéd igazságára. Hit által elfogadom a békességedet és örömödet ma.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon