Befogadni és továbbadni az igét

Befogadni és továbbadni az igét

„… az én helyzetem inkább az evangélium terjedését szolgálja, úgyhogy az Úrban testvéreink többsége fogságom körülményeiből bizalmat merítve félelem nélkül, bátran szólják Isten igéjét.” Fil 1:12, 14

Előfordul, hogy az ellenség támadásba lendül, mert Isten Igéjével foglalkozunk. Márk 4:17 azokról beszél, akik hallják az Igét és egy ideig kitartanak …de nem gyökerezik meg bennük, ezért csak ideig való, és ha nyomorúságot vagy üldözést kell szenvedniük az Ige miatt, azonnal eltántorodnak.

Sátán tudja, hogy az Ige megerősít minket és szeretné megállítani ezt, mielőtt másoknak is átadjuk. Létfontosságú, hogy az Igét gondosan őrizzük a szívünkben és ellenálljunk az ördögnek, amikor el akarja lopni azt. Ha így teszel, akkor az ellenség próbálkozása sikertelen lesz, sőt ezáltal emberek fognak az Úrhoz térni.

Pál apostol azt mondja, hogy Isten megengedte, hogy sok nehézségen átmenjen azért, hogy segíthessen másoknak, hogy azok bizalmat merítve félelem nélkül, bátran szólják Isten Igéjét. Még Pál börtönben töltött ideje alatt is nyilvánvaló volt a szilárdsága és hogy Isten használni tudta őt.

Ha mások felé szolgálunk, valószínű lesznek ellenséges körülmények. De ha hitben állunk és bizonyosságunk van Istenben, Ő mindenen keresztül győzelemre vezet, és így bátorításul lehetünk mások számára is.

Ima: Istenem, szeretnék Benned és az Igédben lakozni minden nap. Amikor a megpróbáltatások jönnek, imádkozom, hogy használd ezeket, hogy erősebb legyek és megosszam az Igédet a körülöttem élőkkel.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon