A helyes dolgot keresed?

A helyes dolgot keresed?

„Hiszen az Isten országa nem evés és ivás, hanem igazság, békesség és a Szent Szellemben való öröm;” Róm 14:17

A Róm 14:17 úgy határozza meg Isten királyságát, mint jósággal teli élet, békesség és öröm a Szent Szellemben.

Isten királyságát kéne keresnünk, mégis a legtöbb ember sok minden mást keres. És amikor az igazságról, békességről, örömről van szó, nekik azért nincs, mert más dolgokat hajszolnak.

Régebben azt gondoltam, hogyha különböző földi dolgaim lennének, akkor nem kéne aggódnom és békés életem lenne, de akármennyit gyűjtöttem össze ezekből, soha nem hoztak békességet. Az igazi békesség, abból fakad, ha egyek vagyunk Istennel.

Fontos, hogy megértsük ezt, mert a keresztények többsége az egész életét azzal tölti, hogy rossz dolgokat hajszol, pedig az igazi kincsünk Jézusban van.

Te mit keresel? Mi a kincsed? A világi dolgok végül nem fognak megelégedéssel betölteni, de ha Istent keresed és az ő igazságát, békességét és örömét, akkor megtapasztalhatod azt a teljesen megelégítő életet, amit Isten szeretne adni. Ezért inkább keresd ma Őt!

Ima:

Istenem, úgy döntök, hogy nem keresek többé földi dolgokat, amik úgysem tudnak megelégíteni. Szeretnék eggyé válni Veled, ezért inkább a Te igazságodat békességedet és örömödet keresem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon