Amikor nehéz másokért imádkozni

Amikor nehéz másokért imádkozni

„Áldjátok azokat, akik átkoznak, és imádkozzatok azokért, akik bántalmaznak titeket.” Luk. 6:28

Hogyan reagálsz, amikor valaki megsérti az érzéseidet? Megengeded, hogy elrabolja az örömödet? Vagy megengeded, hogy a rossz érzelmek eluralkodjanak rajtad?

Luk. 6:28 megmondja, hogy mit tegyünk azokkal, aki megbántottak minket: imádkozzunk értük és áldjuk meg őket.

Nem természetes reakció azok boldogságáért imádkozni, akik átkoznak minket. De az Isteni bölcsesség magasabb, mint a miénk és még akkor is, ha nem érezzük „helyesnek”, akkor is ez a helyes. Én hajlandó vagyok ezt megtenni engedelmességből és azt mondani „Uram, nem érzem igazán, hogy meg kéne áldanom azt, aki megsértett, de hittel imádkozom, hogy mégis tedd meg, mert Te azt mondod, hogy áldjam meg őket a jelenléteddel.”

Azt választani, hogy imádkozol értük, az egyik legnehezebb dolog, amit Isten kért. Különösen, ha úgy érzed, hogy aki megbántott, helytelenül cselekedett és nem érdemel megbocsátást.

De Isten arra tanít, hogy gyakoroljuk a megbocsátást. És amikor a megbocsátás útját választjuk, megtapasztaljuk azt a békességet és örömöt, ami Isten szavának való engedelmességéből fakad. Amikor engedelmeskedsz Istennek, segít, hogy legyőzd a sértés fájdalmát és jobban élvezd az életet.

 Ima:

Istenem, bár nehéz, imádkozom azokért, akik megbántottak és kérem, hogy áldd meg őket. Segíts, hogy elengedjem a fájdalmat, és megbocsássak nekik.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon