Hallgass a halk, szelíd hangra

Hallgass a halk, szelíd hangra

„A földrengés után tűz támadt; de az Úr nem volt ott a tűzben. A tűz után halk és szelíd hang hallatszott.” 1Kir 9:12

Ha meg akarjuk találni az életünkben a békességet, egyszerűen engedelmeskednünk kell Isten sugallatának, amit nap mint nap ad. A sugallat, „tudni” valamit mélyen legbelül, ami megmondja mit tegyünk. Az 1Kir 19:12 úgy utal erre, mint halk, szelíd hangra. A sugallat nem fejbe kólintás egy kalapáccsal.

A Királyok első könyvében az Úr nem az erős szelet a földrengést vagy a tüzet használta arra, hogy felhívja Illés figyelmét. A hangja nyugalmat árasztott, szelíd volt és halk. A sugallat nem is feltétlen hang. Sőt, Isten gyakran ad iránymutatást azáltal, hogy a szívünkhöz szól és nem a fülünkhöz.

Ha egyszerűen megtanulnánk hallgatni Istenre és megtenni, amit mond, megtapasztalnánk, hogy a dolgok jó irányba mennek. Minden körülmények között hallgatnunk kell Istenre és engedelmeskedni a hangjának. Lehet, hogy nem érted az okát, hogy miért kér tőled Isten bizonyos dolgokat, de ha hallgatsz a hangjára és engedelmeskedsz az iránymutatásának, megnyugodhatsz a békességében. Ezért egyszerűen hallgass rá!

Ima:

Szent Szellem segíts naponta jobban meghallani mit sugallsz a szívembe! Szeretném a megtapasztalni a békességedet, ezért hallgatni fogok Rád.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon