Az őszinteség jobb, mint a tökéletesség

Az őszinteség jobb, mint a tökéletesség

„hanem elvetjük a szégyenletes titkos bűnöket; nem járunk ravaszságban, nem is hamisítjuk meg az Isten igéjét, hanem az igazság nyílt hirdetésével ajánljuk magunkat minden ember lelkiismeretének az Isten előtt.” 2Kor 4:2

Ha túlzottan foglalkoztat, hogy mások mit gondolnak rólunk, akkor eljutunk arra a pontra, hogy ez teljesen lebénít, és rettegünk attól, hogy rossz fényben tűnünk fel. De tudod mit? Szerintem, ha ehelyett inkább őszinték vagyunk, akkor több tiszteletet kapunk, mintha rejtegetni próbálnánk dolgokat és úgy csinálnánk mintha tökéletesek lennénk.

Az egyik fő oka, hogy az emberek szívesen hallgatnak rám, hogy elmondom mit tanultam a saját problémáimból, gyengeségeimből és hibáimból. Ez segít nekik megnyugodni, azonosulni velem és reményt ad nekik, hogyha nekem sikerült ezt megcsinálni, akkor nekik is fog sikerülni.

Nem szabadna többé félnünk attól hogy hibázunk, mert hibázni fogunk és kész. Isten nem azt kéri, hogy ne hibázzunk. Azt kéri, hogy őszinték legyünk és vállaljuk a hibáinkat. Ha napvilágra kerülnek, segít, hogy megszabaduljunk tőlük és előre lépjünk a nagyobb és jobb dolgok felé.

Ne takargasd a hibáidat! Tárd fel őket, hogy tanulj belőlük! Amikor nyíltan és őszintén Istenben bízol, segít neked legyőzni mindent.

Ima: Uram, vannak gyengeségeim, amelyeket szégyellek, de ha takargatom őket az nem segít. Ezért azt választom, hogy feltárom a hibáimat, hogy segíts legyőzni ezeket.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon