Elvárással várakozni

Elvárással várakozni

“Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek.” Mt 7:7

Volt már, hogy imádkoztál egy élethelyzetért, de várakoznod kellett az áttörésre? Azon gondolkodsz vajon miért nem jött még válasz? Úgy érzed elment melletted a győzelem?

Néha, amikor hosszan és keményen imádkozunk az életünkben egy bizonyos helyzetért anélkül, hogy választ kapnánk, akkor meg kell tanulnunk együtt élni vele. Csak csináljuk a dolgainkat és elgondolkodunk mikor fog vagy fog-e egyáltalán Isten válaszolni. De Isten hallja ezeket az imákat és kidolgozza a válaszokat, még akkor is, ha a részleteit nem ismerjük. A helyzetünk megváltozhat hirtelen – gyorsan, figyelmeztetés nélkül.

Addig is várakozhatunk passzívan, vagy elvárással. A passzív ember feladja, de aki elvárással vár, az reménykedik, úgy várja a választ, mint ami mindjárt megérkezik. Az ő hite nem passzív. A szíve telve van reménnyel, azt várva, hogy bármely pillanatban megoldódhat a problémája. Minden reggel úgy kel fel, hogy várja mikor találja meg a választ. Lehet, hogy vár és vár, de közben folyamatosan kér mindaddig, amíg hirtelen Isten mindent átfordít!

Ima: Istenem, nem passzívan, hanem elvárással szeretnék várakozni. Folyamatosan kérem az áttörést, annak teljes tudatában, hogy a megfelelő időben elhozod azt.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon