Béke minden körülmények között

Béke minden körülmények között

Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok. —1 Pét. 5:7

Nagyszerű dolog megtapasztalni a békességet, amely minden értelmet felülmúl (Fil. 4:7). Amikor minden körülmény szerint feldúltnak, pánikban, zűrzavarban és aggodalomban kellene lenned, mégis békességed van, az megmagyarázhatatlan. A világ ki van éhezve erre a fajta békére. Ezt nem lehet megvenni; nem eladó. Ez egy ingyenes ajándék Istentől, amely a Vele való mély, tartós közelségből fakad, és kimondhatatlan örömhöz vezet.

A béke akkor jön el, amikor átadod a terheidet az Úrnak – amikor úgy döntesz, hogy gondjaidat Őrá veted, ahelyett, hogy megtartanád magadnak. Minél hamarabb megteszed ezt, annál jobb. Add át a problémáidat Istennek abban a pillanatban, amikor problémád van. Meg se próbáld egyedül kezelni őket. Minél tovább vársz, annál nehezebb megszabadulni az aggodalomtól és a szorongástól.

Mivel Isten megígérte, hogy Ő mindig velünk van, hihetetlen békét és örömet szerezhetünk… még a nyomorúság közepette is. Ezt csak Ő adhatja meg nekünk. Ez azt jelenti, hogy olyan békességünk van, amely minden értelmet meghalad.


Az a hívő, aki megtapasztalja Isten békéjét a Jézussal való kapcsolatán keresztül, még az élet legkeményebb viharai közepette is békességben élhet.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon